Ilmainen toimitus Suomeen yli 350 €:n tuoteostoille!

Kuluttajille Ammattilaisille

Sodium laureth sulfate

Lue kuinka sulfaatit toimivat ja miksi niiden käyttöä suositaan puhdistustuotteissa.

Sodium Laureth Sulfate ja ihonpuhdistus

Sodium Laureth Sulfate (Natriumlauryylieetterisulfaatti) on ainesosa, jonka käyttöä on suosittu muun muassa erilaisissa ihonpuhdistustuotteissa jo vuosikymmeniä sen erinomaisen puhdistustehokkuuden ja vaahtoavuuden vuoksi. Kerromme tässä postauksessa Sodium Laureth Sulfaten toiminnasta ja selitämme myös miksi suosittu ripsienpidennysten ja kasvojen puhdistustuotteemme Beauty Wash sisältää kyseistä ainesosaa.

Kuinka Sodium Laureth Sulfate toimii

Sodium Laureth Sulfate (SLES) on anioninen pinta-aktiivinen aine, jota käytetään monenlaisissa poishuuhdeltavissa ihonpuhdistustuotteissa. Pinta-aktiivisten aineiden molekyylit muodostavat misellejä, jotka liuottavat meikkiä, rasvaa ja epäpuhtauksia ihon pinnalta. Kaikilla pinta-aktiivisilla molekyyleillä on hydrofiilinen (vesihakuinen) pää, joka vetää vettä puoleensa, sekä hydrofobinen (vesipakoinen) pää, joka hylkii vettä ja vetää öljypartikkeleita puoleensa. Yleisimmin käytetty ryhmä, anioniset tensidit, joihin myös SLES kuuluu, sopivat parhaiten öljyn ja lian irrottamiseen. SLES on muodostettu rasva-alkoholista etoksylaation ja sulfonaation avulla. Reagoidessaan veden kanssa SLES saa tuotteen vaahtoamaan ja puhdistaa tehokkaasti rasvaa ja likaa.

Onko Sodium Laureth Sulfate ”paha” ainesosa

Sulfaateissa ei ole mitään tutkitusti ”pahaa” tai haitallista, joka estäisi niiden käyttöä nykyisessä käyttötarkoituksessaan. Sodium Laureth Sulfatea sisältävien tuotteiden pitkäaikainen käyttö ei myöskään ole johtanut aineille herkistymisen lisääntymiseen. Sekä natriumlauryylisulfaatti (SLS) että natriumlauryylieetterisulfaatti (SLES) on todettu turvallisiksi Cosmetic Ingredient Review -asiantuntijapaneelin arvioinnissa. SLES ei ole aiheuttanut reaktioita lukuisissa tutkimuksissa, jotka ovat kattaneet akuutin, subkroonisen, kroonisen oraalisen altistumisen, lisääntymistoksisuuden ja karsinogeenisyyden. Sodium Laureth Sulfate on luonnossa täysin biohajoava.

Sodium Laureth Sulfate ja ihoärsytys

Kuten käytännössä mikä tahansa ainesosa, voi myös Sodium Laureth Sulfate aiheuttaa joillekin ihmisille ihoärsytystä. Ärsytyksen voimakkuus ja vakavuus on yleensä suoraan verrannollinen tuotteessa käytetyn SLES pitoisuuden kanssa. Jotta Sodium Laureth Sulfatea sisältävät tuotteet läpäisevät kosmetiikan tuoteturvallisuusarvioinnin, tulee tuotteet formuloida niin, että ne ovat ei-ärsyttäviä. Ärsyttävyyteen vaikuttaa myös tuotteen poishuuhdeltavuus: Mitä paremmin tuote huuhtoutuu vedellä iholta pois, sen vähemmän iholle jää potentiaalisesti ärsyttäviä ainesosia.

Puhdistuotteet, ihotyypit ja ihonhoito

Hyvä puhdistus ja kosteutus ovat ihonhoidon kulmakiviä. Puhdistustuotteen tärkein tehtävä on poistaa kasvoilta meikki sekä päivän aikana kertyneet lika ja epäpuhtaudet. Jos ihoa ei puhdisteta kunnolla, eivät myöskään kosteuttavat tuotteet pääse vaikuttamaan tarkoituksenmukaisesti.

On tärkeää huomioida, että jokainen tarvitsee omalle ihotyypilleen sopivat puhdistavat ja kosteuttavat tuotteet. Esimerkiksi kuivaihoinen henkilö, joka kärsii ihon epäpuhtauksista, voi saada lisää epäpuhtauksia, mikäli ihoa pestään liian voimakkaalla (Sodium Laureth Sulfatea sisältävällä) puhdistustuotteella. Joku toinen puolestaan saa avun epäpuhtauksien hoitoon nimenomaan Sodium Laureth Sulfatea sisältävästä puhdistustuotteesta, mikäli aikaisempi tuote ei ole puhdistanut ihoa tarpeeksi tehokkaasti. Kullekin ihotyypille parhaiten sopivat tuotteet löytyvät testaamalla.

Beauty Wash

Ihosta kertyy ripsien tyveen ja väleihin epäpuhtauksia, kuten rasvaa, talia ja meikin jäämiä. Epäpuhtaudet voivat heikentää ripsienpidennysten kestävyyttä ja altistaa tulehduksille. Ripsien ja koko kasvojen huolellinen pesu aamuin illoin onkin ensiarvoisen tärkeää. Beauty Wash -puhdistustuotteet on suunniteltu erityisesti ripsienpidennysten käyttäjille. Beauty Wash huuhdellaan aina puhdistuksen päätteeksi kokonaan pois iholta. Laadukkaan kasvojenpuhdistustuotteen käytön tärkeydestä voit lukea enemmän täältä.

Beauty Wash sisältää Sodium Laureth Sulfatea, koska se on tehokkain epäpuhtauksien poistaja. Beauty Washin pH on 5,0-5,5 eli lähellä ihon omaa pH:ta. Ihon pH:n pysyminen lähellä arvoa 5 edesauttaa ihon suojamuurin säilymistä, jolloin iho pystyy paremmin suojautumaan epäpuhtauksilta ja kuivumiselta. Beauty Wash sisältää myös ihoa kosteuttavaa glyserolia ja PEG-7 Glyceryl Cocoate emollienttia. Emollientit ovat aineita, jotka toimivat ihoa pehmentävinä ainesosina ja ylläpitävät ihon kosteustasapainoa.

Tehokkaan puhdistuksen jälkeen ihon kosteuttaminen sille sopivilla tuotteilla on tärkeää. LashLoversin kosteuttava kasvojenhoitotuote on Koreassa valmistettu, upeita hoitavia ainesosia sisältävä Beauty Splash. Siihen voit tutustua paremmin täällä.

Ripsiammattilaisesi kertoo oikeanlaisesta ripsien puhdistamisesta sinulle mielellään lisää!

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirje

Voit tilata uutiskirjeemme alla olevalla lomakkeella kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Tilaamalla uutis­kirjeen annat meille luvan käyttää tietojasi suora­markkinointiin. Voit perua luvan koska tahansa. Käsittelemme tietojasi tieto­suoja­selosteemme mukaisesti.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sähköpostiosoite

Ostoskoriin käytetyt alennuskoodit